Θεσσαλία: Αυτοψία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ σε Τρίκαλα & Καλαμπάκα

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδική...


Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας Υπεύθυνος ΚΤΕ Υποδομών και Μεταφορών με τους Μιχαήλ Παπαστεργίου Αντιπρόεδρο ΤΕΕ Γραμματεία Τομέα Υποδομών, Αθανάσιο Τσιάρα Περιφερειακό Σύμβουλο, Λώρεν Κασσοπούλου Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Τρικκαίων και τον Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τριγώνη, επισκέφτηκαν το Τμήμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Μανούρα.

Εν συνεχεία βρέθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου Μετεώρων Θοδωρή Αλέκο και μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ορεινός όγκος και τα χωριά που έχουν αποκλειστεί με την καθίζηση της γέφυρας Διάβας. Αυτοψία ακολούθησε στην γέφυρα αλλά και στον Κλεινοβό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την γέφυρα των Κουτσομηλίων όπου συνομίλησαν με κατοίκους και το Τμήμα ΤΕΦΑΑ όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο Νίκο Διγγελίδη για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα όπως είναι η αδυναμία ηλεκτροδότησης, οι κατεστραμμένες αίθουσες και η μεταφορά των φοιτητών είτε στο Πνευματικό κέντρο Τρικάλων, είτε στο Λαογραφικό μουσείο ή στο Τμήμα Διατροφολογίας στην Μπάρα για την πραγματοποίηση των μαθημάτων τους.

Τόσο ο κ. Πάνας όσο και ο κ. Παπαστεργίου ανέφεραν, πως «σε πολλά σημεία του Νομού δεν έχουν γίνει από την Κυβέρνηση ούτε τα αυτονόητα για την αποκατάσταση των καταστροφών. Μάλιστα, έπειτα από τις επαφές τους με θεσμικούς παράγοντες, διαπιστώθηκε πλήρης άγνοια για τα σχέδια της Κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα επίλυσης των βασικών προβλημάτων στις υποδομές του Νομού. 

Μάλιστα η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει τις αρμοδιότητες για την επίλυση των προβλημάτων της Θεσσαλίας σε μία επιτελική δομή στην Αθήνα παραγκωνίζοντας και αγνοώντας τόσο την Περιφέρεια όσο και το τοπικό δυναμικό (Δήμος, Τεχνικό Επιμελητήρια κ.τ.λ.),σαν να μην υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στις τοπικές υπηρεσίες. Αυτή η φιλοσοφία είναι αντίθετη με τη δική μας, άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει, πως πιστεύει στην αποκέντρωση».

Σχόλια