Η Πανελλαδική συνάντηση κτηνοτρόφων & αγροτών στην Λάρισα - Σε εγρήγορση ζητούν λύσεις στα προβλήματά τους (βίντεο)

Οι τιμές παραγωγού στο γάλα, τα περιστατικά ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας, οι πληρωμές επιδοτήσεων, οι καταβολές συνδεδεμένων ενισχύσεων ...
Οι τιμές παραγωγού στο γάλα, τα περιστατικά ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας, οι πληρωμές επιδοτήσεων, οι καταβολές συνδεδεμένων ενισχύσεων αλλά και προτάσεις για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ τέθηκαν επί τάπητος στην πανελλαδική συνάντηση κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα.

Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη ζητούν οι κτηνοτρόφοι μετά την Πανελλαδική κτηνοτροφική συνάντηση όλων των κλάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα σε αίθουσα του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος.


Οι τιμές παραγωγού στο γάλα, οι “ελληνοποιήσεις” τόσο στο γάλα όσο και στο κρέας, οι κακές πληρωμές των επιδοτήσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή της νέας ΚΠΑ 2023-2027, τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, τα προβλήματα με τις καταβολές των συνδεδεμένων ενισχύσεων, ήταν αυτά που συζητήθηκαν και όλοι συμφώνησαν να ζητηθεί άμεσα συνάντηση στη Λάρισα, ώστε να συζητήσουν με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και να ζητήσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και τους οδηγούν στην μείωση του ζωικού κεφαλαίου και των παραγόμενων προϊόντων. Προβλήματα που απορρέουν από τον υφιστάμενο Κανονισμό του ΕΛΓΑ και προτάσεις τροποποίησής του.Σε περίπτωση που δεν δοθούν λύσεις στα αιτήματα τους οι κτηνοτρόφοι φέρονται αποφασισμένοι να κατέβουν στους δρόμους μέχρι την επίλυση των προβλημάτων τους.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές είναι η αντικατάσταση των ζώων και των εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν από φωτιές και πλημμύρες.


Τη συνάντηση συνδιοργάνωσαν ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου « BUNE COOP» και ο πανελλαδικός Συνεταιρισμός Εκτροφέων Βοοειδών «Βους Ελλάς», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, το Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Στερεάς Ελλάδας.Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος τόνισε ότι ‘ο μεγάλος χαμένος από την εφαρμογή του νέου στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ είναι η κτηνοτροφία, η αιγόπροβατοτροφία και η αγελαδοτροφία. Το θέμα των βοσκοτόπων δεν έχει λυθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να χάνουν χρήματα οι κτηνοτρόφοι και οι αγελαδοτρόφοι. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και περιμένουμε τον κύριο Αυγενάκη στη Βουλή για να στηριχτεί η κτηνοτροφία στον τόπο μας και ειδικά στην Θεσσαλία”.

Στη συνάντηση που ζητούν οι κτηνοτρόφοι θα παραστούν εκπρόσωποι της ΠΕΚ, ΣΕΚ, Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και όλων των κλάδων, προκειμένου να θέσουν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είναι χωρίς αύριο, όπως υποστήριξαν οι κτηνοτρόφοι.


ΠΗΓΉ:  ertnews.gr

Σχόλια