Δυτική Ελλάδα: Χάνεται το εισόδημα από λάδι & σταφίδα ...

Την ενίσχυση των καλλιεργητών ελαιόδεντρων, κορινθιακής σταφίδας και των αμπελουργών οινοποιήσιμων σταφυλιών, ζητάει ο Περιφερειάρχης Δυτική...


Την ενίσχυση των καλλιεργητών ελαιόδεντρων, κορινθιακής σταφίδας και των αμπελουργών οινοποιήσιμων σταφυλιών, ζητάει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Ειδικότερα, ο κ. Φαρμάκης σημειώνει ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλλιεργούνται περίπου 20.000.000 ελαιόδεντρα, για παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, η μείωση της παραγωγής φτάνει σε ποσοστό 60-70%, με αποτέλεσμα χιλιάδες παραγωγοί και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και να απαιτείται η αναπλήρωση μέρους αυτού του εισοδήματος μέσω κάποιας κρατικής ή κοινοτικής ενίσχυσης.

Σημαντικό ήταν, επίσης, το ζήτημα με την μειωμένη παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας, η οποία μάλιστα διατέθηκε στην αγορά σε μειωμένες τιμές, λόγω και της πίεσης χρόνου καθώς η παραγωγή έπρεπε να παραδοθεί στο εμπόριο έως τις 30 Νοεμβρίου για να έχουν την δυνατότητα οι παραγωγοί να εισπράξουν την συνδεδεμένη στρεμματική ενίσχυση.
πηγή: ertnews.gr

Σχόλια