Καταγγελία κρεοπώλη: «Το κράτος μας κόβει τις επιδοτήσεις»

Οι καταναλωτές αυτές τις ημέρες ξεκινούν το «σαφάρι» για το απαραίτητο κρέας στο εορταστικό τραπέζι και προς το παρόν η έρευνα αγοράς προκαλ...


Οι καταναλωτές αυτές τις ημέρες ξεκινούν το «σαφάρι» για το απαραίτητο κρέας στο εορταστικό τραπέζι και προς το παρόν η έρευνα αγοράς προκαλεί ταχυπαλμίες με τις τιμές των κρεάτων.

O καλπασμός των τιμών έρχεται να βάλει το δίλημμα κοτόπουλο ή χοιρινό, αντί γαλοπούλας, ή ακόμα και μειωμένες ποσότητες για να βγει τελικά ο οικογενειακός προϋπολογισμό.

Ωστόσο, ο Κώστας Λίτσας, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές των κρεάτων, λέγοντας πως είναι ίδιες με πέρσι.

«Τα φετινά Χριστούγεννα είναι όπως κάθε χρόνο. Έχουμε πολλές παραγγελίες. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρσι ενώ πριν από δύο χρόνια είχαμε πολλές αυξήσεις. Για παράδειγμα, ένας κόκορας σκέτος έχει 13.90 ενώ ο γεμισμένος έχει 14.90 ευρώ. Εγώ είναι παραγωγός σε βοοειδή. Έχουμε παρατηρήσει πως έχουν ανέβει οι τιμές».

Ο κ. Λίτσας, μάλιστα, προχώρησε σε μία καταγγελία, λέγοντας πως το κράτος τους κόβει τις επιδοτήσεις.

«Ήθελα να πω πως από το 2012 έκοβαν ένα 8% επί των κρατικών ενισχύσεων. Χτες μπήκαν τα λεφτά του 2023 και με πήραν πολλοί κτηνοτρόφοι τηλέφωνο, οι οποίοι πούλαγαν τα κοπάδια τους γιατί ‘’έφαγαν’’ κούρεμα από 50 έως 70%. Αυτές οι ενισχύσεις είναι από την Ε.Ε για να ενισχύσει την κτηνοτροφία. Να βγει κάποιος επίσημα και να μας πει τι έγιναν τα χρήματα. Το ποσό ήρθε ολόκληρο, το κράτος έβαλε πολύ λιγότερα».


Σχόλια