Σε άλυτο γρίφο εξελίσσεται η τιμή του ελαιόλαδου !!!

Σε ράλι χωρίς τερματισμό εξελίσσεται η τιμή του ελαιόλαδου με τον καταναλωτή να πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη Σε άλυτο γρίφο εξελ...


Σε ράλι χωρίς τερματισμό εξελίσσεται η τιμή του ελαιόλαδου με τον καταναλωτή να πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

Σε άλυτο γρίφο εξελίσσεται η τιμή του ελαιόλαδου καθώς δεν δείχνει σημάδια «φρεναρίσματος» με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

Παραγωγοί στη Λακωνία έκλεισαν συμφωνία για πώληση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στα 9,364 ευρώ το λίτρο, που είναι η υψηλότερη τιμή μέχρι σήμερα, με τις νέες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι αυτό το προϊόν θα καταλήξει στο ράφι ελληνικών σούπερ μάρκετ, κοντά στα 30 ευρώ το λίτρο

Οι υπεύθυνοι του Συνεταιρισμού στη Λακωνία που έκλεισαν τη συμφωνία, λένε στο MEGA ότι το λάδι τους, δικαιολογεί την υψηλή τιμή. Το λάδι αγόρασε ιταλική εταιρεία αλλά και μία μεγάλη ελληνική που το συσκευάζει και είτε το εξάγει είτε το διαθέτει σε ελληνικά σούπερ μάρκετ. 

Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, με τη συμφωνία τότε να κλείνει στα 9,25 ευρώ το λίτρο.

Παραγωγοί εκτιμούν πως το νέο ρεκόρ θα σπάσει σύντομα. Η ακαρπία και τα εργατικά χέρια που ακριβαίνουν διαρκώς θα φέρουν όπως λένε νέες αυξήσεις.

Το πιο ακριβό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πωλείται πλέον στη Λακωνία με τις συμφωνίες του τελευταίου διαστήματος στην Κέρκυρα, στη Μεσσηνία και στην Κρήτη να δείχνουν πως μια σειρά από νομοί και περιοχές βρίσκονται κοντά.

Η εκτόξευση των τιμών φαίνεται και από τις συγκρίσεις στις μέσες τιμές του ελαιόλαδου στο ράφι. Πριν από δύο χρόνια ήταν στα 7,70 και άρχισε να ανεβαίνει. Τον Ιούνιο του 2022 ξεπέρασε τα 8 ευρώ το λίτρο, τον περασμένο Ιούλιο τα 9 και πριν από λίγες μέρες, διαμορφώθηκε στα 14,84 ευρώ το λίτρο.

Το ελαιόλαδο ακριβαίνει διαρκώς και η ανησυχία εντείνεται για τα όσα έρχονται και πρόκειται σύντομα να δούμε στο ράφι. Όλες οι εκτιμήσεις έχουν πάει περίπατο.
πηγή: Newsbomb 


Σχόλια