Β. Κόκκαλης: Mεγάλος χαμένος η κτηνοτροφία από τη νέα ΚΑΠ

Η ελληνική κτηνοτροφία είναι ο μεγάλος χαμένος από την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας της κακής...
Η ελληνική κτηνοτροφία είναι ο μεγάλος χαμένος από την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας της κακής διαπραγμάτευσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής συγκέντρωσης κτηνοτρόφων στη Λάρισα.

Ο κ. Κόκκαλης άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς των κτηνοτρόφων που θέτουν ζήτημα επιβίωσης πλέον, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης, έκανε την εξής δήλωση: 

«Δυστυχώς ο μεγάλος χαμένος από την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είναι η ελληνική κτηνοτροφία εξαιτίας της κακής διαπραγμάτευσης της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας μας. Αυτό δεν αποτελεί κριτική, αλλά παραδοχή του ίδιου του νυν υπουργού κ. Αυγενάκη.Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε υποβάλει αίτημα για σύγκλιση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, προκειμένου ο κ. Αυγενάκης να ενημερώσει όλα τα κόμματα αλλά και τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και των αγελαδοτρόφων για την τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας μας με έμφαση στην στήριξη της κτηνοτροφίας.

Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας όπως η οριστική επίλυση του θέματος με τα βοσκοτόπια. Αλήθεια όμως, τα 9,6 εκ. στρέμματα για τα οποία δικαιώθηκε η χώρα μας το 2018 για τον Ευρωπαϊκό κανονισμό «Omnibus» που βρίσκονται; 

Τέλος, πρέπει να αυξηθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στο αιγοπρόβειο κρέας, με τομεακό πρόγραμμα πρέπει να αναθεωρηθεί ο διαχωρισμός της συνδεδεμένης σε τρεις κατηγορίες, διότι πλήττονται οι μικροί παραδοσιακοί παραγωγοί» σημείωσε ο κ. Κόκκαλης».


ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια