Ο καιρός της Τρίτης 16/1/24

πηγή:  freemeteo.gr Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετι...

πηγή: freemeteo.gr

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Στερεά, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των νοτίων τμημάτων της χώρας θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 0 έως 13, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 6 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 18, στην Πελοπόννησο από 9 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 14 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και μετά το απόγευμα βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ και μετά το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βόρειοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το πρωί θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ και μετά το απόγευμα ανατολικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.ΠΗΓΗ:meteo.gr

Σχόλια