Ο καιρός της Τετάρτης 17/1/24

πηγή:   freemeteo.gr Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο προβλέπονται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. Άνεμο...

πηγή:  freemeteo.gr

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο προβλέπονται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. Άνεμοι σε εξασθένηση από νότιες κυρίως διευθύνσεις. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία, με σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές.

Πιο αναλυτικά, αρχικά τοπικές βροχές αναμένονται στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, στη Δυτική Ελλάδα, και το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικά παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 18, στην Πελοπόννησο από 9 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 14 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι με παράλληλη στροφή από νότιες διευθύνσεις. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και από αργά τη νύχτα τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το βράδυ έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων μικρής διάρκειας το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.πηγή: meteo.gr

Σχόλια