Γιώτα Πούλου: Δίκαιο το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αιχμέας» να ενταχθεί η Βοιωτία στο Μέτρο απονιτροποίησης 2024-2025 εξαιτίας φυσικών καταστροφών!

Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έφερα στη Βουλή την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αιχμέας...


Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έφερα στη Βουλή την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αιχμέας» με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν η Βοιωτία και η Φθιώτιδα στο Μέτρο απονιτροποίησης για τη διετία 2024-2025, το οποίο θα καλύπτει τις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.


Οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού προκάλεσαν σημαντικό πλήγμα στο φυτικό κεφάλαιο της Βοιωτίας, ενώ και η παρατεταμένη ανομβρία έχει συρρικώσει και έχει κάνει ασύμφορη την καλλιέργεια βάμβακος που ιστορικά στηρίζει ο νομός μας.

Η προκήρυξη, μάλιστα, του παραπάνω Μέτρου για την απονιτροποίηση επεκτείνεται και σε νομούς που δεν βρέθηκαν στον πυρήνα των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να ακολουθήσει μία στρατηγική κατανομής κονδυλίων που θα βοηθήσει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή να σταθούν όρθιοι με δικαιοσύνη και ευρύτητα!
Σχόλια