ΔΥΠΑ: Ξεκινά την Δευτέρα 22/1/24 η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης & κατάρτισης 10.000 ανέργων

Ξεκινά την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης δέκα χιλιάδων ανέργων της ΔΥΠΑ. Οι ενδι...


Ξεκινά την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης δέκα χιλιάδων ανέργων της ΔΥΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 10:00 το πρωί για το καινοτόμο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών» το οποίο έχει ως στόχο την κατάρτιση 10.000 ανέργων αλλά και την δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για διάστημα έξι μηνών σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.gov.gr

Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

Στη συνέχεια η κάθε επιχείρηση θα προεπιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση θα προχωράει στην πρόσληψη του ανέργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: www.dypa.gov.gr


πηγή:CNN.gr

Σχόλια