Ο καιρός της Δευτέρας 29/1/24

Τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και στα ορ...


Τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά νησιωτικών τμημάτων του Αιγαίου και της Κρήτης. Περαιτέρω επιδείνωση από το βράδυ. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στην κεντρική, βορειοανατολική, ανατολική και νότια χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Εύβοια και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας, στα ορεινά των Σποράδων και στα ορεινά της Κρήτης. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε τμήματα της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν και χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, τα ορεινότερα τμήματα των Κυκλάδων και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -2 έως 11, στη Θεσσαλία από -3 έως 9 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 10-11 βαθμούς, στα Επτάνησα από 4 έως 12, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 3 έως 8 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 6 έως 10-12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ και προοδευτικά τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα ενταθούν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη χιονόπτωση θα εκδηλωθεί επίσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.πηγή:meteo.gr

Σχόλια