Διεπαγγελματική Βάμβακος και ΥπΑΑΤ συζήτησαν για το ελληνικό βαμβάκι στην Καρδίτσα

Η ενίσχυση των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ταυτόχρονα με τη στήριξη των Ομάδων Παραγωγών και των Συνε...


Η ενίσχυση των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ταυτόχρονα με τη στήριξη των Ομάδων Παραγωγών και των Συνεταιρισμών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένες συνεργατικές Οργανώσεις και ιδιαίτερα οι Διεπαγγελματικές, αποτελούν τους επίσημους συνομιλητές της ΕΕ.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Καρδίτσας με την Διεπαγγελματική Βάμβακος ετέθησαν ζητήματα, που αφορούν τις αποζημιώσεις και την προοπτική στην παραγωγή του προϊόντος.
Ο ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε, ότι σύντομα θα φέρει στη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των Διεπαγγελματικών.

Όπως παρατήρησε ο Υπουργός η προσέγγιση σε σχέση με το παρελθόν είναι τελείως διαφορετική που σημαίνει ότι η κρίση έχει βοηθήσει όλους μας στην ωρίμανση.

Σημείωσε, ότι το βαμβάκι αποτελεί τον λευκό χρυσό για τη χώρα μας και η όποια συζήτηση δεν μπορεί να είναι τοπική αλλά αφορά το σύνολο της χώρας.


Υπενθύμισε ότι το master plan για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας θα παραδοθεί από την HVA International στο τέλος Φεβρουαρίου και σημείωσε ότι οι όποιες αποφάσεις για τυχόν αναδιάρθρωση θα ληφθούν σε συνεργασία και διάλογο με την Διεπαγγελματική.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τον κλάδο με πρακτικές και ώριμες λύσεις», τόνισε ο υπουργός και ζήτησε τις προτάσεις της Διεπαγγελματικής Βάμβακος για την καλύτερη λειτουργία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την αποδοτικότερη συνεργασία με τον Οργανισμό.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει ανασύσταση του Οργανισμού με βάση τους κανόνες της ΕΕ. «Τάξη, νοικοκυροσύνη και πρόοδος», είναι το τρίπτυχο στο οποίο κινείται το ΥΠΑΑΤ, τόνισε ο υπουργός.

Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος Ευθύμιος Φωτεινός ευχαρίστησε τον Λευτέρη Αυγενάκη γιατί είναι ο πρώτος υπουργός που δίνει πραγματικό ρόλο στις διεπαγγελματικές. «Θα είμαστε, όπως πάντα, παρόντες, με προτάσεις. Άλλωστε αποτελέσματα έχουμε μόνο όταν υπάρχει διάλογος. Θα είμαστε πάντοτε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνετε, γιατί ο στόχος είναι κοινός», είπε ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος και πρόσθεσε ότι για τον κλάδο του σημασία έχει η ενίσχυση της ποιότητας, η τυποποίηση, η εκπαίδευση και, φυσικά, η καλύτερη προώθηση του προϊόντος που παράγουν.Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης, ο ΓΓ Κώστας Μπαγινέτας, οι Βουλευτές Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας και Αριστοτέλης Σπάνιας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα Νεκτάριος Βιδάκης και του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια