Νέα Αριστερά : Η ποινικοποίηση της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου δεν θα περάσει

Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς - Η ποινικοποίηση της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου δεν θα περάσει Την ώρα που οι κινητοποιήσεις για την ...


Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς - Η ποινικοποίηση της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου δεν θα περάσει

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστήμιου εντείνονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όλης της χώρας ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του εκβιάζουν ακόμα και με διακοπή της χρηματοδότησης βάζοντας στο στόχαστρο τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και τις πρυτανικές Αρχές.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και θέτει υπό έρευνα προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.

Η Νέα Αριστερά στέκεται απερίφραστα δίπλα στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα και τις αποφάσεις των μαζικών τους συνελεύσεων. H διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου και η απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσουν.

Προς εκείνους που επεξεργάζονται σενάρια έντασης και καταστολής, το λέμε ξεκάθαρα: Ούτε να το σκέφτεστε.

Προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες: 

Έχετε το ισχυρότερο όπλο, το δίκιο σας και την αξιοπρέπεια του αγώνα. Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας.

Σχόλια