Γαλλία: Οι Αγρότες απειλούν με πολιορκία το Παρίσι !!!

Με εκατοντάδες τρακτέρ, μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και οδοφράγματα, οι Γάλλοι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Βασικά τ...Με εκατοντάδες τρακτέρ, μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και οδοφράγματα, οι Γάλλοι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Βασικά τους αιτήματα, η μείωση του κόστους ενέργειας, οι φορολογικές απαλλαγές και η μείωση της γραφειοκρατίας. Μάλιστα οι Γάλλοι αγρότες δεν αποκλείουν τα επόμενα 24ωρα να μπουν ακόμα και στο Παρίσι με τα τρακτέρ τους.

Συγκεκριμένες προτάσεις για την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, βρίσκεται αντιμέτωπος με οργισμένες κινητοποιήσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ατάλ είχε καλέσει σε έκτακτη συνάντηση τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να συζητήσουν την κυβερνητική «απάντηση» στα αγροτικά αιτήματα, ιδίως σχετικά με τα καύσιμα, τις τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων και των αμοιβών, όπως ανέφερε το υπουργείο Γεωργίας σε ανακοίνωσή του.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια