Ευρώπη: Προσχηματικό διάλογο κάνει η Κομισιόν με τους αγρότες- Τι γράφει ο γερμανικός τύπος

Τις κινητοποιήσεις των ευρωπαίων αγροτών και τον διάλογο που προτείνει τώρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχολιάζει η Südd...


Τις κινητοποιήσεις των ευρωπαίων αγροτών και τον διάλογο που προτείνει τώρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung.

Όπως μεταδίδει η ελληνική σύνταξη της Deutche Welle, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν άνοιξε έναν «στρατηγικό διάλογο» για το μέλλον της γεωργίας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, το ερώτημα είναι:


Θα οδηγήσουν τώρα οι αγρότες στην Ευρώπη τα τρακτέρ τους ήσυχα-ήσυχα στα σπίτια τους; Σίγουρα όχι - επισημαίνεται στην ανάλυση της SZ - γιατί η οργή των αγροτών έχει πολύ βαθιές αιτίες για να διαλυθεί σε ένα στρογγυλό τραπέζι. Εδώ και δεκαετίες οι Βρυξέλλες χρηματοδοτούν μια γεωργία που καταστρέφει την ίδια της την ύπαρξη.
AP Photo/Ebrahim Noroozi

Είναι δύσκολο να αλλάξει ρότα μια τέτοια μηχανή καταμερισμού χρημάτων και ξεκίνησε πολύ αργά. Η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική καταστροφή έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που η Κομισιόν υπό την ηγεσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δέχτηκε σημαντική πίεση για να δράσει.
Σε καμία περίπτωση δεν προχώρησε πολύ με το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, αλλά μάλιστα το εφάρμοσε και άσχημα…

Ο «στρατηγικός διάλογος» μπορεί τώρα να θέλει να δώσει την εικόνα μιας βιώσιμης γεωργίας για το μέλλον, αλλά προς το παρόν εκλαμβάνεται ως μια φθηνή προσπάθεια της προέδρου της Επιτροπής να ηρεμήσει τα πνεύματα πριν από τις Ευρωεκλογές και είναι σαν να λέει στους αγρότες «συνέλθετε και ας κάτσουμε να μιλήσουμε!».


πηγή: CNN.gr

Σχόλια