Στους δρόμους οι αγρότες – Μαζικές διαδηλώσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία & Ολλανδία

Ένα τραγικό δυστύχημα επισκίασε τις κινητοποιήσεις των Γάλλων αγροτών καθώς μία μητέρα, ο σύντροφος και η 14χρονη κόρη της παρασύρθηκαν από ...

Ένα τραγικό δυστύχημα επισκίασε τις κινητοποιήσεις των Γάλλων αγροτών καθώς μία μητέρα, ο σύντροφος και η 14χρονη κόρη της παρασύρθηκαν από όχημα σε αγροτικό μπλόκο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της και η κόρη της να χαροπαλεύει. Παρά το τραγικό γεγονός, οι αγρότες δε σταματούν τις κινητοποιήσεις.

Από την αύξηση του κόστους καυσίμων και της φορολογίας έως τους αυστηρούς πράσινους κανονισμούς, οι Γάλλοι αγρότες παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, Αττάλ, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς το Παρίσι τρέμει στην προοπτική μίας αναβίωσης της αναταραχής που προκάλεσαν τα κίτρινα γιλέκα.

Πέραν των Γάλλων, στους δρόμους έχουν βγει εδώ και μέρες Γερμανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι και Ολλανδοί αγρότες. Οι υπουργοί Γεωργίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα τη στήριξη προς τα Ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, που τελικά δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους αγρότες και, κυρίως, τους Πολωνούς.

Στόχος των Βρυξελλών είναι να βρεθεί λύση πριν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες πάνε στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη ευρωβουλή.

ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια