Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου την Κυριακή για τους αγρότες

Σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα συζητηθεί το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων και τα μέτρα που μπορεί να δρομολογηθούν για να ικανο...


Σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα συζητηθεί το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων και τα μέτρα που μπορεί να δρομολογηθούν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των αγροτών , Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής πιθανότατα στις 18:30.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ενώ θα συμμετέχουν τουλάχιστον πέντε υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Να σημειωθεί ότι οι αγρότες αγρότες των Τρικάλων προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα. Οι αγρότες της Λάρισας έχουν αποφασίσει να μετακινήσουν τα οχήματά τους την Κυριακή στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και τη Δευτέρα να ενισχύσουν το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο του Πλατυκάμπου

Την περασμένη Παρασκευή αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Κοζάνη την Καστοριά και τα Γρεβενά προχώρησαν σε συντονισμένες κινητοποιήσεις προχωρώντας σε πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ.

Τα θέματα που σχετίζονται με τις ενισχύσεις από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων και φαίνεται ότι αποτελούν την αιχμή του δόρατος των κινητοποιήσεων.

«Έχει δείξει η κυβέρνηση τι έχει κάνει για τους αγρότες. Θέλω να τους παρακαλέσω να μην κλείσουν κεντρικές αρτηρίες εθνικών οδών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.πηγή:CNN.gr

Σχόλια