Ελένη Βατσινά : «Ρύθμιση για τους εργάτες γης… αργοπορημένη και ανεφάρμοστη»

«Το ΠΑΣΟΚ, το 2002, ίδρυσε τα επαγγελματικά ταμεία. Σήμερα για μια ακόμα φορά το συμφέρον των εργαζομένων μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καταργών...


«Το ΠΑΣΟΚ, το 2002, ίδρυσε τα επαγγελματικά ταμεία. Σήμερα για μια ακόμα φορά το συμφέρον των εργαζομένων μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καταργώντας στην πράξη έναν πυλώνα ασφάλισης».

Στην έλλειψη εργατών γης στάθηκε στην ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, υπογραμμίζοντας τις διαρκείς πιέσεις των τελευταίων μηνών προς την κυβέρνηση, αλλά και το ότι τίθεται προς ψήφιση κάτι πρακτικά ανεφάρμοστο.Μάλιστα όπως σημείωσε, η ρύθμιση για τους εργάτες γης είναι άκαιρη καθώς έρχεται στην εκπνοή της περιόδου συγκομιδής για την Κρήτη, παρά τις, επί τέσσερις μήνες, πιέσεις για το ζήτημα.

“15-16 χιλιάδες υπολογίζονται οι εργάτες γης που λείπουν συνολικά από την αγροτική παραγωγή της Κρήτης, όμως επιμένετε να φέρνετε στη Βουλή επιφανειακές ρυθμίσεις, με τις οποίες δεν μπορούν να επιλυθούν οι τρομακτικές ελλείψεις, αντίθετα θα ενταθούν τα τεράστια γραφειοκρατικά ζητήματα των εκδόσεων αδειών” – τόνισε η κ.Βατσινά, κάνοντας λόγο για απουσία (και πάλι) συνολικού σχεδιασμού για το πως θα εφαρμοστεί το νομοσχέδιο από τις Υπηρεσίες, που είναι υποστελεχωμένες, αδυνατούν να εξετάσουν τα έγγραφα, αργοπορούν τα Προξενεία “και σε αυτόν τον τομέα δε βλέπουμε καμία αλλαγή”. “Ψηφίζετε λοιπόν κάτι πρακτικά ανεφάρμοστο” – σημείωσε η βουλευτής Ηρακλείου.

Κατά την έναρξη της ομιλίας της η κ.Βατσινά εξέφρασε από το βήμα της Βουλής τη θερμή της στήριξη στους τρεις Κρητικούς και τις οικογένειές τους που δέχτηκαν φονική επίθεση στο Γκάζι, για ασήμαντη αφορμή. Η κ.Βατσινά εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεαρού αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος αλλά και τη στήριξή της στη δύσκολη, συνεχιζόμενη μάχη του αστυνομικού που τραυματίστηκε σε επίθεση οπαδικής βίας.

Κατά την ομιλία της όμως έδωσε έμφαση και στη διαρκή στάση της κυβέρνησης της ΝΔ υπέρ των ιδιωτικών funds και των μεγάλων εταιρειών, αδιαφορώντας για τους δανειολήπτες (με το νομοσχέδιο για τα “κόκκινα” δάνεια) αλλά και τη μικρομεσαία επιχείρηση (με το φορολογικό νομοσχέδιο).

“Στο τρίτο και τελευταίο επεισόδιο της δραματικής σειράς “Ελλάδα 2023”, είπε η κ.Βατσινά “εξασφαλίζετε τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, στις οποίες δίνετε τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη θέση των Επαγγελματικών Ταμείων, αποδυναμώνοντάς τα”. Η ίδια, σε αντιπαραβολή, παρέπεμψε στην ίδρυση, με νόμο του ΠΑΣΟΚ, το 2002, των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης.

“Η υπογραφή του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται διαχρονικά κάτω από κάθε μεγάλο έργο αυτής της χώρας. Το ίδιο αίσθημα ευθύνης διακατέχει την παράταξή μας ως υπεύθυνη και σοβαρή Αντιπολίτευση, την οποία έχει ανάγκη η χώρα μας αυτή την περίοδο” – κατέληξε η Ελένη Βατσινά.

Σχόλια