Φορείς & σωματεία στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Τις κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στηρίζουν με ανακοίνωσεις τους το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών...


Τις κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στηρίζουν με ανακοίνωσεις τους το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας “Κων. Κούμας”.

Σε σχετική ανακοίνωση του τμήματος, τονίζονται τα εξής:


«Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας, που δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους παραγωγής, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του εισοδήματος τους και οδηγούν χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα ή στην εγκατάλειψη του τόπου τους. Ειδικά στην περιοχή μας παραμένουν μια σειρά προβλήματα, όπως τα 180000 πλημμυρισμένα στρέμματα στα παρακάρλια χωριά, η μη καταβολή αποζημιώσεων κλπ. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών που διεκδικούν:

Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς σε όλους τους πληγέντες

Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη Θεσσαλία.

Άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Εγγυημένες τιμές, πάνω από το κόστος παραγωγής,

Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ»

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Συλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας “Κων. Κούμας”


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια