Φέρνει το μέλλον των τρακτέρ η KUBOTA ....(Βίντεο)

  Η Έκθεση Τεχνολογίας CES αποτελεί παρελθόν για το 2024. Παρόλα αυτά, ο Ιάπωνας κατασκευαστής τρακτερ παρουσίασε το νέο, καινοτόμο του κόνσ...


 
Η Έκθεση Τεχνολογίας CES αποτελεί παρελθόν για το 2024. Παρόλα αυτά, ο Ιάπωνας κατασκευαστής τρακτερ παρουσίασε το νέο, καινοτόμο του κόνσεπτ.

Πρόκειται για το κόνσεπτ Agri και αφορά ένα τρακτέρ που είναι βγαλμένο από το μέλλον. Κατασκευασμένο για να βγάζει δουλειά μόνο του σε μικρές εκτάσεις γης, αυτό το ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα ίσως αποτελέσει όχημα-ορόσημο στο μέλλον για τους αγρότες.

Η επόμενη γενιά του αγροτικού εξοπλισμού είναι εδώ και τη φέρνει η Kubota. Στόχος των Ιαπώνων είναι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης σε ένα. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό θα εξυπηρετήσει θεωρητικά το Agri.

Το τρακτέρ έχει έξι ανεξάρτητους μεταξύ τους ηλεκτροκινητήρες που το βοηθούν να κινείται σιωπηλά. Αυτόματα λοιπόν, ο αγρότης θα μπορεί να το θέτει σε λειτουργία και σε ώρες κοινής ησυχίας, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται οι σοδειές του.

Δυστυχώς, η Kubota δεν πληροφόρησε το ευρύ κοινό για τα νούμερα, αλλά ενημέρωσε πως η μπαταρία θα μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% σε λιγότερο από έξι λεπτά!

Το κόνσεπτ δεν αφορά απλά ένα αυτόνομο τρακτέρ, αλλά ένα «έξυπνο» τρακτέρ. Έχει αισθητήρα για την ανίχνευση εμποδίων και τεχνολογία για την αποφυγή τους. Η εταιρεία πληροφόρησε επίσης, πως θα μπορεί να ξεχωρίσει τη σοδειά από την πέτρα και τον άνθρωπο από το ζώο.


Μπορεί το Agri να είναι προς το παρόν απλά ένα κόνσεπτ, αλλά η Kubota έχει μεγαλεπήβολα σχέδια που έρχονται μαζί του. Θέλει να αυξήσει την παραγωγή και την αποδοτικότητα, μέσω αυτόματης συλλογής δεδομένων, παρακολούθησης από τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο και χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης σε προβλήματα που ίσως προκύψουν.


Το πόσο μπορεί να απέχει το Agri από το να γίνει μοντέλο παραγωγής είναι άγνωστο προς το παρόν. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι γεγονός κάποια στιγμή, διότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως θα λύσει τα χέρια πολλών αγροτών.

Τώρα σε ότι αφορά το ερώτημα του τίτλου, εφόσον στο μέλλον αποφασίσει κάποιος αγρότης να συμμετάσχει σε πιθανή κινητοποίηση με το συγκεκριμένο πανάκριβο τρακτέρ, σίγουρα το βάρος του θα βοηθούσε στο να μην μεταφερθεί εύκολα από κάποιο γερανό, αφού αναμένεται να είναι το τριπλάσιο ενός κλασικού τρακτέρ…


ΠΗΓΗ:NewsAuto.gr

Σχόλια