Ανανεώθηκε για άλλα 5 χρόνια η Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας ΑΠΘ & υπουργείου Γεωργίας Κύπρου

Την ανανέωση για άλλα πέντε χρόνια της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων υπέγραψαν κατά τη σημερινή τους συνάντησης,...


Την ανανέωση για άλλα πέντε χρόνια της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων υπέγραψαν κατά τη σημερινή τους συνάντησης, στην Πρυτανεία, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης και η Yπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Μαρία Παναγιώτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε άριστο κλίμα συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Η Συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιστημονική κινητικότητα για ερευνητικούς όσο και για συμβουλευτικούς σκοπούς.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Καθηγητής Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Πασχάλης Φορτομάρης και ο Συντονιστής της Συμφωνίας, Επίκ. Καθηγητής Γεώργιος Βατζιάς.

Η Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ των δύο φορέων για πρώτη φορά το 1996.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ,ertnews.gr

Σχόλια