Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε υπέρ της παύσης στο καθεστώς αγρανάπαυσης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις με αφορμή την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσερχό...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις με αφορμή την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη, την στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα και την οικονομική ενίσχυση της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας.
 

«Είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι 27 χώρες θα καταφέρουμε να πετύχουμε μια συμφωνία που θα δόσεις λύσεις σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. 

Να μπορέσουμε να αποδεσμεύουμε πόρους στο πλαίσιο του δημοσιονομικού πλαισίου προκειμένου να υποστηρίξουμε εκείνες τις χώρες που δοκιμάζονται από προσφυγική κρίση αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, η οποία δίνει ένα υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της. Είμαστε αποφασισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρούμε σήμερα μια λύση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας ότι «η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί ώστε να υπάρξει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σημείωσε ότι έτσι θα μπορέσουν να απελευθερωθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια ώστε οι αγρότες να έχουν πρόσθετο εισόδημα. «Η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωτογενή τομέα ώστε στο μέτρο του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».


Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια