Αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες

Αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες - «Ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει» Παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη, οι αγρότες ...


Αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες - «Ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει»

Παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη, οι αγρότες επιμένουν ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα- «Επιβάλλεται πλέον να δώσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας

Αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη φαίνεται να είναι οι αγρότες, παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή τους συνάντηση τους με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τους είπε να μην το κάνουν.

Ειδικότερα κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, οι αγρότες επέμειναν να κατέβουν με τρακτέρ, με αποτέλεσμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση είναι αρνητική σε κάτι τέτοιο», ωστόσο ο ίδιος συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία.


«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει», δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Θα κατέβουν τρακτέρ από τη Βόρεια Ελλάδα, θα έρθουν αγρότες είτε με λεωφορεία είτε με τρακτέρ γιατί επιβάλλεται πλέον να δώσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι αγρότες κλείνουν επ’ αόριστον την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών από σήμερα

Στο μεταξύ, οι αγρότες δηλώνουν ότι πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, περνώντας από συμβολικούς αποκλεισμούς οδών σε πολύωρους.

Ειδικότερα, οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν αναγγείλει ότι θα αποκλείσουν επ' αόριστον, από σήμερα στις 10 το πρωί, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. Η Ε.Ο πιθανώς να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο, όπως τονίζουν, προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών.

Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών έμεινε εξάλλου και εχθές κλειστή για δύο ώρες, αφού την απέκλεισαν αγρότες στο ύψος του κόμβου Πορταριάς.


Σχόλια