Έπρεπε να κατέβουν οι αγρότες μας με τα τρακτέρ στους δρόμους για να ξυπνήσει ο Πρωθυπουργός...

«Ο Πρωθυπουργός τρέχει μετά τις διαμαρτυρίες των αγροτών να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που δημιούργησε. Τέρμα τα λόγια. Πράξεις για να ζήσ...


«Ο Πρωθυπουργός τρέχει μετά τις διαμαρτυρίες των αγροτών να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που δημιούργησε. Τέρμα τα λόγια. Πράξεις για να ζήσουν οι αγρότες με αξιοπρέπεια»

Με αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έπρεπε να κατέβουν οι αγρότες μας με τα τρακτέρ στους δρόμους για να ξυπνήσει ο Πρωθυπουργός και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που ο ίδιος δημιούργησε. Τέρμα, λοιπόν, τα λόγια. Πράξεις για να ζήσουν οι αγρότες με αξιοπρέπεια. Παρακολουθώ στα μέσα ενημέρωσης ότι επιχειρείται να καλυφθούν οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης μέσα από τις εικόνες των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία και το Βέλγιο. Είναι άλλο αυτές οι χώρες που έχασαν δισεκατομμύρια από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις αλλαγές που έγιναν λόγω της πράσινης μετάβασης, και άλλη είναι η περίπτωση της Ελλάδας που έχασε πολύ λιγότερα αλλά προχώρησε φέτος σε μειωμένες καταβολές άμεσων ενισχύσεων κατά μισό δισεκατομμύριο» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

 «Τέσσερις Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, τόσες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, τώρα καταλάβαμε την αστοχία της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής;»

«Η κατάσταση του ΕΛΓΑ σχετίζεται με όσα γίνονται στις Βρυξέλλες, όταν ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή; Τα χρέη σας στις τράπεζες έχουν να κάνουν με την πολιτική των Βρυξελλών;» 

αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι το κόστος παραγωγής αυξήθηκε κατά 25% τα τελευταία τρία χρόνια.

«Εμείς πιστεύουμε σε μια ποιοτική ανάπτυξη με εξωστρέφεια και καλές θέσεις δουλειάς για να μείνετε στον τόπο σας. Εμείς αγωνιούμε για να μείνετε εσείς και τα παιδιά σας εδώ και να αναζωογονηθεί η ελληνική περιφέρεια. Μια ανάπτυξη που ξεπουλά την αγροτική γη στα funds, που βασίζεται στο real estate και σε έναν τουρισμό ο οποίος δεν αφήνει οφέλη σε άλλους τομείς της οικονομίας , τη θεωρούμε λανθασμένη ανάπτυξη που θα φέρει τον λαό μας στα πρόθυρα περιπετειών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους αγρότες της Ημαθίας.

«Δεν μπορεί η πράσινη μετάβαση να είναι μια μπίζνα της εγχώριας ολιγαρχίας, αντί να έχουν οι συνεταιρισμοί μας προτεραιότητα στα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα. Αν συνέβαινε αυτό, θα είχατε σταθερό κόστος ενέργειας για την επόμενη δεκαετία» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης ακούγοντας τα προβλήματα των αγροτών.

Σχόλια