Ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο. Πικάντικο κεμπάπ με σάλτσα πιπεριάς/μελιτζάνας. Μια συνταγή (α...
Ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο. Πικάντικο κεμπάπ με σάλτσα πιπεριάς/μελιτζάνας.Μια συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο που σίγουρα α απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά συνταγής
Για τα πικάντικα κεμπάπ:
- 500 γρ. χοιρινός κιμάς
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. σόδα
- αλάτι
- 3 κόκκινες πιπεριές [*]
- 1 μελιτζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. άσπρο ξύδι
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεμπάπ: Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και τα ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Τα πλάθετε σε μακρόστενο σχήμα (σαν λουκάνικα), τα βάζετε στο φούρνο ή σε σχάρα και ψήνετε για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
- Για τη σάλτσα: Ψήνετε στο γκριλ τη μελιτζάνα και τις πιπεριές μέχρι να ξεροψηθεί η φλούδα τους και να ξεφλουδίζονται. Μόλις ψηθούν τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους.
- Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα και τις βάζετε σε κατσαρολίτσα. Προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, αλατοπίπερο, 4 κ.σ. νερό, ανακατεύετε πολύ καλά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Σερβίρετε τα κεμπάπ με τη σάλτσα πιπεριάς / μελιτζάνας , με κρεμμύδι ξερό σε φέτες και πίτες για σουβλάκι ή αραβικές.
[*] Αν προτιμάτε και τη σάλτσα καυτερή και πικάντικη προσθέστε και 1 ή 2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον
κλικ ΕΔΩ
Σχόλια