Από 10 έως 12 Μαρτίου η 5η FOOD EXPO 2018, στο Metropolitan Expo

Από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η 5η FOOD EXPO 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Με 1.275 Έλληνες και ξένους...


Από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η 5η FOOD EXPO 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Με 1.275 Έλληνες και ξένους εκθέτες, µε 55.000 τ.µ., µε 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες και µε 3.500 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές, η FOOD EXPO αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τροφίµων και ποτών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας Forum ΑΕ, Νίκος Χουδαλάκης, η έκθεση FOOD EXPO αποτελεί την κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες τροφίμων και ποτών του κλάδου που συμμετέχουν ως εκθέτες να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 70.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές από 67 χώρες και να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων.

Σημείωσε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της έκθεσης, οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας, μία χώρα που εισάγει 17,5 δισ. ευρώ με τις ελληνικές εξαγωγές να είναι ιδιαίτερα χαμηλές. «Υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης για τις ελληνικές εξαγωγές στην Ινδία και για τον λόγο αυτό φέρνουμε στην έκθεση 26 Ινδούς αγοραστές» τόνισε. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παραχθούν και ινδικά φαγητά με ελληνικές πρώτες ύλες.

Στη δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Ευάγγελος Καλούσης. Όπως επισήμανε, ο κλάδος είναι δυναμικός, εξωστρεφής, ανταγωνιστικός και παίζει μεγάλο ρόλο στην ελληνική οικονομία. Αντιπροσωπεύει το 25% της ελληνικής μεταποίησης, έχει κύκλο εργασιών περίπου 15 δισ. ευρώ, απασχολεί 150.000 άτομα και έχει εξαγωγές ύψους 4,5 δισεκ. ευρώ, οι οποίες, παρά την κρίση, παρουσιάζουν συνεχή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Καλούση, η FOOD EXPO είναι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίµων και ποτών στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη και ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός καθώς έχει καταφέρει να φέρει κοντά τους παραγωγούς και τη βιομηχανία με την ελληνική αγορά και τους αγοραστές που έρχονται από ξένες αγορές.

Τη μεγάλη δυναμική τής FOOD EXPO ως το κομβικό εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, επιβεβαιώνει η συμμετοχή και των 13 περιφερειών της Ελλάδας. Επίσης, σημαντική θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε έξι μεγάλους δήμους της Αττικής: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Η FOOD EXPO 2018 θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 20 χώρες όπως Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ινδία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ιρλανδία, Λίβανο, πΓΔΜ, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Ρουμανία κ.ά., είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. Οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησής τους.

Mε στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, η FOOD EXPO 2018 θα προσελκύσει περισσότερους από 3.500 food traders από μεγάλες αγορές-στόχους, από τους οποίους oι 800 πιο σημαντικοί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Hosted Buyer» της έκθεσης. Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από μεγάλες αγορές-στόχους από ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία), ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν πάνω από 15.000 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2018.

Σημειώνεται, ότι τιμώμενη χώρα στην Food Expo 2018 είναι η Βουλγαρία. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μοναδικούς γαστρονομικούς θησαυρούς της χώρας, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της κουζίνας της. Το εθνικό περίπτερο της Βουλγαρίας θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 250 τ.μ. στο Hall 2 της FOOD EXPO 2018 και θα συμμετάσχουν 18 από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας. Ως τιμώμενη χώρα, η Βουλγαρία και τα προϊόντα της θα βρεθούν στο επίκεντρο της έκθεσης FOOD EXPO, στόχος της οποίας είναι, μέσα από αυτήν την κίνηση, να δώσει στους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες από τους κλάδους του χονδρεμπορίου, των διανομών, της οργανωμένης λιανικής, της εστίασης και των ξενοδοχείων, τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεγάλη γκάμα προϊόντων -πολλά από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη FOOD EXPO- και να εξετάσουν τις προοπτικές μίας εμπορικής συνεργασίας.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια