Χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης των Γάλλων αγροτών στον Μακρόν

  Την έντονη ανησυχία του για τις μεταρρυθμίσεις στην ΚΑΠ και τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις με τη Mercosur εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρο...

 
Την έντονη ανησυχία του για τις μεταρρυθμίσεις στην ΚΑΠ και τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις με τη Mercosur εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια επίσκεψής του στο International Agricultural Show στο Παρίσι.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Μακρόν διαβεβαίωσε χιλιάδες αγρότες ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Mercosur είναι επωφελής για την οικονομία, συμπληρώνοντας ότι η Γαλλία θα διατηρήσει τις «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις.

Η Εθνική Ομοσπονδία Συνδικάτων Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (FNSEA) δήλωσε ότι η εν λόγω συμφωνία θέτει σε κίνδυνο 20.000 έως και 25.000 γεωργικές εκμεταλλεύσεις στη Γαλλία.

Σχετική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από το ινστιτούτο Odoxa διαπιστώνει ότι δύο στους τρεις Γάλλους αγρότες (65%) δεν εμπιστεύονται τον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να επιφέρει ευνοϊκές αλλαγές στη γεωργική πολιτική.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια