Στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής γεωργίας η Γαλλία

Στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής γεωργίας η Γαλλία .Τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ψηφιακή γεωργία στη Γαλλία τονίζει ο πρόεδρος τ...

Στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής γεωργίας η Γαλλία .Τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ψηφιακή γεωργία στη Γαλλία τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης La Ferme digitalale, Paolin Pascot, σε συνέντευξή του στη Euractiv.

«Η Ένωσή μας διερευνά όλες τις σημαντικές τάσεις στον τομέα της γεωργίας: π.χ. τους τρόπους βελτίωσης της παραγωγής, την επεξεργασία των συλλεχθέντων δεδομένων, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη συλλογική χρηματοδότηση των εκμεταλλεύσεων».

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη της Ένωσης, καθώς όπως υπογραμμίζει ο κ. Pascot «Οι εργαζόμενοι σε όλες τις επιχειρήσεις La Ferme digitalale έχουν αυξηθεί από 35 πριν από ένα χρόνο σε 300 σήμερα, κατέχοντας ηγετικές θέσεις».

Ερωτηθείς για τη διεθνή δραστηριότητα της εταιρείας, ο κ. Pascot τόνισε: «Αρκετά μέλη της ψηφιακής εταιρίας La Ferme έχουν ήδη ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό, από το Μαγκρέμπ έως τη Ρωσία».

Επισημαίνει, ακόμη, ότι η γεωργική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια προσέγγιση. «Πρέπει να επικεντρωθούμε τόσο στην παγκόσμια διάσταση και όχι μόνο στην τοπική. Η ψηφιακή τεχνολογία επιτρέπει στους συμβατικούς αγρότες να ελέγχουν καλύτερα τη χρήση των εισροών τους και να ανταλλάσσουν τις βέλτιστες πρακτικές τους. Στο La Ferme digital, αυτά τα δύο μοντέλα αντιπροσωπεύονται», καταλήγει ο κ. Pascot.
euractiv.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια