Ημερίδα για την κυκλική οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Διεθνή ημερίδα με θέμα «Κυκλική οικονομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αναπτυ...


Διεθνή ημερίδα με θέμα «Κυκλική οικονομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ (3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη).

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου “CESME- Circular Economy for SMEs”, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe, και έχει ως στόχο την προώθηση δράσεων κυκλικής οικονομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν 10 φορείς από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την Ελλάδα στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και η «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν ο εθνικός και ο περιφερειακός σχεδιασμός για την κυκλική οικονομία, το σχετικό θεσμικό πλαίσιο της Ιταλίας, το παράδειγμα της Βιομηχανικής Συμβίωσης στη Δανία, ενώ στο απογευματινό πρόγραμμα της ημερίδας θα λειτουργήσουν δύο θεματικά εργαστήρια για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων και την κυκλική οικονομία και για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.

Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ ΚΜ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ-ΤΚΜ), του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ ΚΜ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, ΕΔΩ.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί απευθείας και διαδικτυακά από τον ιστότοπο
https://www.auth.gr/video/25108


 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια