Βρουκέλλωση στο Παρανέστι

Όπως σημειώσαμε παραπάνω, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας. Στη συνάντησ...


Όπως σημειώσαμε παραπάνω, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας. Στη συνάντηση αυτή παρών ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κιτσουκάκης και άλλοι κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Παρανεστίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή προβλήματα με την βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός) στα ζώα τους.

Σύμφωνα με όσα μας είπε αργότερα ο κ. Κιτσουκάκης, 7-8 μονάδες στο Παρανέστι, έχουν προσβληθεί από την ασθένεια της βρουκέλλωσης, καθώς με πρόσφατες αιμοληψίες που έγιναν στα ζώα, αρκετά από τα δείγματα έχουν βγει θετικά.

Οι κτηνοτρόφοι, ζήτησαν από τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο, να βοηθήσει ώστε το ζήτημα να λυθεί τοπικά, να μην φτάσει δηλαδή μέχρι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να τους δοθούν τα εμβόλια, καθώς έτσι θα περάσει αρκετός χρόνος. Ο κ. Μέτιος υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το θέμα στον περιφερειακό διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας κ. Σαχπαζίδη, και θα υπάρξουν άμεσες απαντήσεις και ενέργειες.

Αυτή την εποχή πάντως, φαίνεται πως η ασθένεια της βρουκέλλωσης βρίσκεται σε νέα ένταση, καθώς και άλλες κτηνοτροφικές μονάδες έχουν προσβληθεί στην Περιφέρεια. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση της γενικής Περιφερειακή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που με απόφασή της για λήψη υγειονομικών μέτρων κατά της βρουκέλλωσης των βοοειδών, προχώρησε σε εντολή σφαγής των ζώων μονάδας στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.

Πηγή : «ΕΡΤ Κομοτηνής» - B.M.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια