Κινέζοι επιστήμονες: Αυξάνονται οι αρκτικές θερμοκρασίες

Η Αρκτική θερμαίνεται γρήγορα ωστόσο τον μήνα Φεβρουάριο οι θερμοκρασίες δεν χτύπησαν αριθμό ρεκόρ, εκτιμούν κινέζοι επιστήμονες. Μια ε...


Η Αρκτική θερμαίνεται γρήγορα ωστόσο τον μήνα Φεβρουάριο οι θερμοκρασίες δεν χτύπησαν αριθμό ρεκόρ, εκτιμούν κινέζοι επιστήμονες. Μια ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Ατμοσφαιρικής Φυσικής που υπάγεται στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (CAS) ανέλυσε τη θερμοκρασία του αέρα στο Ny Alesund, όπου βρίσκεται ο κινεζικός σταθμός της Αρκτικής και προειδοποίησε για γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική.

Επεσήμανε όμως η θερμοκρασία τον Φεβρουάριο ήταν γενικά σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κινεζικής ερευνητικής ομάδας, η περιοχή του Ny Alesund είχε την ταχύτερη αύξηση της θερμοκρασίας σε όλη την Αρκτική. Η ημερήσια μέση θερμοκρασία (DMT) στην περιοχή έφθασε τους 3,3 βαθμούς Κελσίου, με μέγιστη θερμοκρασία 4,4 βαθμούς Κελσίου φέτος στις 26 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία. Στις 5 Φεβρουαρίου του 2017 η μέγιστη θερμοκρασία στην ίδια ακριβώς περιοχή ήταν 4,9 βαθμοί Κελσίου.

Επίσης η θερμοκρασία στην Ny Alesund αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και η υψηλότερη ημερήσια μέση θερμοκρασία τον Φεβρουάριο έχει αυξηθεί κατά 11,1 βαθμούς Κελσίου από το 1998, γεγονός που μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές στο ρεύμα του βόρειου Ατλαντικού.

Η περιοχή της Αρκτικής είναι μια ευαίσθητη περιοχή και η αύξηση της θερμοκρασίας της είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των μεσαίων και μικρών γεωγραφικών πλάτων, καθιστώντας τη σημαντικό προορισμό της παγκόσμιας έρευνας για την αλλαγή του κλίματος.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια