Προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος Καρδίτσας

Υποστελεχωμένο το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος Καρδίτσας - Ενώ καλείται να δώσει σήμα ποιότητας στο ελληνικό βαμβάκι Προβλήματα υποστελέχωσης ...Υποστελεχωμένο το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος Καρδίτσας - Ενώ καλείται να δώσει σήμα ποιότητας στο ελληνικό βαμβάκι

Προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το εθνικό κέντρο βάμβακος Καρδίτσας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Νέο Αγώνα» ο Προϊστάμενος του εθνικού Κέντρου βάμβακος κ. Μωχάμεντ Νταράουσε, υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου και βοηθητικού προσωπικού.
 
«Σήμερα απασχολούμε δύο γεωπόνους, δύο διοικητικούς και δύο υπαλλήλους που μας προσφέρει η Διεπαγγελματική Βάμβακος. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε άλλους δύο γεωπόνους και έναν τεχνικό, αφού τα χρέη του τα εκτελώ… εγώ!

Κι όλα αυτά την ώρα που το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος τρέχει τρία προγράμματα της ΔΟΒ και ένα των εκκοκιστών, ενώ υλοποιεί και ένα δικό του αυτοχρηματοδοτούμενο» ήταν τα λόγια του κ. Νταράουσε.

Το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβακος, υποτίθεται ότι αποτλεί το ρεργαλείο για την τυποποίηση του ελληνικού βαμβακιού, που έχει λάβει πλέον και ευρωπαϊκό σήμαποιότητας, αλλα χωρός ανθρώπινο δυναμικό είναι δύσκολο να φέρει σε πέρας την αποστολή του, που είναι να δωσει προστιθεμενη αξία σε ένα εθνικό προϊόν που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα των εξαγώγιμων προϊόντων της Ελλάδας. 
 
Αξίζει να τονιστεί ότι ο Νομός Καρδίτσας κατέχει τα σκήπτρα στην καλλιέργεια βάμβακος στη χώρα καθώ το βαμβάκι στην περιοχή καλύπτει πάνω από 500.000 στρέμματα
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια