Στέλλα Μπίζιου (ΝΔ):«Απλοποιούμε τη ζωή του σύγχρονου αγρότη»

«Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σχέδιο για ...


«Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, μια στρατηγική που κινείται αναντίρρητα στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, της μεταρρύθμισης, της προώθησης της επιχειρηματικότητας, αλλά και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας του αγρότη».

Με τα λόγια αυτά τοποθετήθηκε στη Βουλή η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μιλώντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του πρωτογενούς τομέα στη χώρα, ενός τομέα «κομβικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

 
 
 
«Το νομοσχέδιο προτείνει ρυθμίσεις εξαιρετικής κρισιμότητας για τη δημιουργία φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος για τις αγροτικές οικονομικές δράσεις. Πρωτίστως τέτοια είναι η ρύθμιση που αφορά στην αδειοδότηση των οικονομικών δραστηριοτήτων που υπάγονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής σημειώνοντας πως «η απλούστευση των διαδικασιών της διοίκησης και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων αδειοδότησης δεν είναι απλά ένα τεχνικό ζήτημα. Είναι ζήτημα ευρύτερης θεσμικής και οικονομικής σημασίας». «Το νομοσχέδιο απλοποιεί και επανασχεδιάζει τις διαδικασίες που απαιτούνται για να λειτουργήσουν αυτές οι δραστηριότητες. 

Ξεπερνάει γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του αγροτικού κτηνοτροφικού και αλιευτικού τομέα. Θεσμοθετείται προθεσμία 50 ημερών εντός της οποίας η αρμόδια αρχή οφείλει είτε να χορηγήσει έγκριση για την ίδρυση της εγκατάστασης είτε να την απορρίψει. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, τότε θεωρείται ότι υπάρχει σιωπηρή έγκριση. Παύει ο ενδιαφερόμενος να είναι δέσμιος του συστήματος και της γραφειοκρατίας αναμένοντας απάντηση στο αίτημά του για χρονικό διάστημα που μπορεί να πάρει ίσως και έξι μήνες, ίσως και ένα χρόνο», εξήγησε η κα Μπίζιου, αναλύοντας τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. 

«Το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης τόσο με το σημερινό όσο και με το προ μηνός νομοσχέδιο νομοθετεί με γνώμονα τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του κράτους, την αλλαγή της διοικητικής κουλτούρας, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις διοίκησης - πολιτών. 

Με λίγα λόγια νομοθετεί για τη δημιουργία μιας διοίκησης φιλικής προς τον χρήστη», κατέληξε στην ομιλία της η Λαρισαία βουλευτής.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια