Έργα για την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος στην Π.Ε. Φλώρινας

Έργα και δράσεις για την προστασία και αξιοποίηση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, προχωρούν στην Π.Ε. Φλώρινας. Στον Δήμ...Έργα και δράσεις για την προστασία και αξιοποίηση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, προχωρούν στην Π.Ε. Φλώρινας.

Στον Δήμο Αμυνταίου σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση του αποστραγγιστικού δικτύου της Χειμαδίτιδας, έργο αξίας 1.810.400 ευρώ, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Κοινοτήτων, Βαλτονέρων, Λιμνοχωρίου, Αναργύρων και Πεδινού, βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες ροής.

Επίσης, τα τεχνικά συνεργεία της Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου στο δασικό σύμπλεγμα της Κοινότητας Δροσοπηγής.

Στόχος αυτών η εκμετάλλευση των δασικών εκτάσεων, με την ευρύτερη έννοιά της, που περιλαμβάνει όλες τις συναφείς δραστηριότητες από την αναδάσωση μέχρι την ξύλευση και η διευκόλυνση της πρόσβασης στις υφιστάμενες τεχνικές εγκαταστάσεις, που σχετίζονται με την προστασία, τον τουρισμό και την αναψυχή όπως δασοφυλάκεια, παρατηρητήρια, κ.λ.π.

Την ασφαλή διακίνηση του προσωπικού που ασχολείται με τη διαχείριση και προστασία δασικών εκτάσεων.
 
 
  
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια