Ετοιμάζονται να συγκομίσουν το αμύγδαλο

Στα ποτίσματα και σε λίγους ψεκασμούς, καθώς φέτος δεν εμφανίστηκαν αρκετές ασθένειες, επικεντρώνονται οι καλλιεργητικές φροντίδες των α...


Στα ποτίσματα και σε λίγους ψεκασμούς, καθώς φέτος δεν εμφανίστηκαν αρκετές ασθένειες, επικεντρώνονται οι καλλιεργητικές φροντίδες των αμυγδαλοπαραγωγών του νομού, ιδιαίτερα στους Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών. 
 
Η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει με τις πρώιμες ποικιλίες Τουόνο και Φυρανιά στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και θα κορυφωθεί με τις υπόλοιπες στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες επαφές και διαπραγματεύσεις των παραγωγών- Συνεταιρισμών με τους μεταποιητές για τις τιμές. 
 
Οι τελευταίοι πάντως δηλώνουν με νόημα ότι φέτος παρατηρείται παγκόσμια υπερπαραγωγή (ιδιαίτερα στις ΗΠΑ) γεγονός που θα επηρεάσει την τιμή του αμυγδάλου στην εγχώρια αγορά. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί ζητούν από την Πολιτεία να βρει τρόπο να περιορίσει τις εισαγωγές, προκειμένου να βοηθηθούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την παραγωγή. 
 
Στην Ελασσόνα η κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς το Δομένικο, εξελίσσεται ικανοποιητικά. Υπενθυμίζεται ότι στην επαρχία Ελασσόνας τα καλλιεργούμενα στρέμματα αμυγδάλου ανέρχονται σε 1.200, ενώ οι παραγωγοί που αποτελούν την τοπική Ομάδα Παραγωγών φτάνουν τους 50.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια