Απέκτησε φορέα για την ανάδειξη του χαρουπιού η Κρήτη

    «Το Χαρούπι της Κρήτης» είναι το όνομα του νέου μη κερδοσκοπικού φορέα που ιδρύθηκε στην Κρήτη, από ερευνητές ανώτατων πανεπιστη...

 
 
«Το Χαρούπι της Κρήτης» είναι το όνομα του νέου μη κερδοσκοπικού φορέα που ιδρύθηκε στην Κρήτη, από ερευνητές ανώτατων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καλλιεργητές και ανθρώπους του Πολιτισμού, με στόχο την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πολύτιμου αυτού δέντρου.

Ο φορέας φέρει τον τίτλο «Κοινότητα Καλλιέργειας Φυσικής και Πολιτιστικής Αξιοποίησης της χαρουπιάς στην Κρήτη, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόρμου «Επιμενίδη» και έχει έδρα το Χαρουπόμυλο Πανόρμου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του φορέα «Ο πρώτος σκοπός της εταιρείας, μόλις επετεύχθη. Η πρόταση που καταθέσαμε τον περασμένο Ιανουάριο έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Πολιτισμού, και η «Αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού στην Κρήτη» εγγράφηκε στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ σειρά τώρα έχει η ένταξη της στη διεθνή λίστα».
Η δημιουργία “Μουσείου Χαρουπιού”, στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου και η ετήσια διοργάνωση Μεσογειακού Φεστιβάλ Χαρουπιού είναι ανάμεσα στους επόμενους στόχους φορέα.

 
 
Στο Δ.Σ. του νέου φορέα έχουν εκλεγεί:
Πρόεδρος : Κορίννα Μηλιαράκη (Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης»),
Αντιπρόεδρος : Χαράλαμπος Πρατσίνης (Ερευνητής, Εργαστήριο Κυτταρικού Πολλαπλασιασμού και Γήρανσης, Ινστιτούτο Βιοεπιστημών & Εφαρμογών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»,
Γραμματέας : Μαριάννα Καβρουλάκη (Πειραματική Αρχαιολόγος – Ερευνήτρια της Ιστορίας της Διατροφής, Ιδρύτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας),
Ταμίας : Μανώλης Ηλιάκης, (καλλιεργητής χαρουπιάς Ρέθυμνο),
Μέλη : Χαράλαμπος Κατερινόπουλος, (Καθηγητής,Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης),Κωστας Καράτζης, (καλλιεργητής χαρουπιάς), Γιώργος Δρακωνάκης, (καλλιεργητής χαρουπιάς), Γιάννης Κασαπάκης, (Γεωπόνος, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Ελέγχων Χανίων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλλιεργητής χαρουπιάς), Μιχάλης Στεφανάκης (Γεωπόνος Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημίου Κρήτης). Νομικός Σύμβουλος και νομικός εκπρόσωπος του φορέα είναι ο Ευάγγελος Μουνδριανάκης, δικηγόρος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου.
 
 
  
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια