Σοβαρές ζημιές από χαλάζι - ανεμοθύελλα σε περιοχές του Νομού Τρικάλων

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνο Μπάρδα, τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κ. Μανώλη Γουγουλάκη μαζί μ...Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνο Μπάρδα, τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κ. Μανώλη Γουγουλάκη μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας αποτελούμενο από τον διευθυντή κ. Λιόντο και την υπεύθυνη για το Ν. Τρικάλων κ. Τσάτσα, επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες περιοχές του ν. Τρικάλων οι οποίες το περασμένο Σάββατο υπέστησαν ζημιές σε καλλιέργειες από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το κλιμάκιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προέβη σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή από τους παραγωγούς καλλιεργητικών φροντίδων.

Συγκεκριμένα επλήγησαν καλλιέργειες στις Τ.Κ. Πλατάνου και Ριζώματος για δεύτερη φορά σε ένα μήνα (προηγούμενο φαινόμενο στις 7-7-2020) κατ’ είδος καλλιέργειας και αριθμό στρεμμάτων:
Ελιές 1080 στρ., καπνά 320 στρ. και αμπέλια 100 στρ. περίπου.

Τέλος, ζητήθηκε από τους υπευθύνους του ΕΛΓΑ Λάρισας, επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών άμεσα μετά τη λήξη της 15νθήμερης προθεσμίας για τις δηλώσεις ζημιών στους Ανταποκριτές των Δήμων.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια