Τμηματική πώληση των σιτηρών στη Θεσσαλία με το βλέμμα στραμμένο στο φθινόπωρο

Σταθερές παραμένουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές στο σκληρό σιτάρι στον θεσσαλικό κάμπο, με την αγορά να μην βιάζεται να κλείσει συμφω...Σταθερές παραμένουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές στο σκληρό σιτάρι στον θεσσαλικό κάμπο, με την αγορά να μην βιάζεται να κλείσει συμφωνίες. Στα 23 λεπτά η προσφορά των ιδιωτών στα 25-26,5 λεπτά το κιλό από Συνεταιρισμούς. Υπενθυμίζεται ότι οι Συνεταιρισμοί Πλατυκάμπου και Χάλκης αγοράζουν με 26 λεπτά και 26,5 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Πλατύκαμπος μάλιστα πούλησε ήδη στον Ελασσονίτη έμπορο με τον οποίο συνεργάζεται 600 τόνους. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νίκαιας, στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει με τη Μέλισσα για απορρόφηση προϊόντος στα μέσα Ιουλίου, μέσα Σεπτεμβρίου και μέσα Νοεμβρίου θα αγοράσει με 26 λεπτά (25+1 το μπόνους λόγω ποιότητας) ανά κιλό.

Ο Συνεταιρισμός έχει απορροφήσει περί τους 4.500 τόνους σκληρό σιτάρι, καθώς επίσης και 5.000 τόνους κριθάρι, ζωοτροφικό και βυνοποιήσιμο. Για το ζωοτροφικό πλήρωσε τον παραγωγό 14 λεπτά το κιλό, ενώ το βυνοποιήσιμο στο πλαίσιο συμβολαίων με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Άμστελ) πουλήθηκε προς 17,2 λεπτά ανά κιλό. Επίσης πράξη που αφορά σε ποσότητα 170 τόνων πωλήθηκε προς 27 λεπτά το κιλό από τον Συνεταιρισμό Αγίου Κωνσταντίνου Φαρσάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τιμή αυτή φτάνουν στους παραγωγούς 26 λεπτά με το 1 λεπτό υπέρ του συνεταιρισμού.

Γενικότερα η τάση που επικρατεί στον θεσσαλικό κάμπο είναι η αποθήκευση του προϊόντος, καθώς όλοι θεωρούν δεδομένη την άνοδο της διεθνούς τιμής το φθινόπωρο. Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας προχωρούν σε τμηματική πώληση του σίτου (25-30% σε α΄φάση), αναμένοντας τη συνέχεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 

Αγροτικό Ημερολόγιο 

eleftheria.gr
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
 

Σχόλια