Αισιοδοξία στον κάμπο με την ποικιλία «crimson»

Σε αυξημένες καλλιεργητικές φροντίδες προχωρούν αυτή την περίοδο και όλο τον Αύγουστο οι αμπελοκαλλιεργητές στον νομό Λάρισας, οι οποίοι...


Σε αυξημένες καλλιεργητικές φροντίδες προχωρούν αυτή την περίοδο και όλο τον Αύγουστο οι αμπελοκαλλιεργητές στον νομό Λάρισας, οι οποίοι καλλιεργούν επιτραπέζιο σταφύλι και ιδιαίτερα την ποικιλία «crimson», η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στα κτήματα του κάμπου. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Grapeteam Δημήτρη Κοκκινούλη «τα σταφύλια μπαίνουν σε φάση ωρίμανσης, η παραγωγή εξελίσσεται ομαλά χωρίς ασθένειες, αν και δεν βοήθησε ο ήπιος χειμώνας, αλλά σίγουρα απαιτούνται αποτυχημένες καλλιεργητικές εργασίες προκειμένου να πετύχουμε την άριστη ποιότητα που έχουμε εξασφαλίσει από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για ποσότητες και πολύ πρώιμο για τιμές. 
 
Η συγκομιδή στις πρώιμες ποικιλίες (κόκκινο, όψιμο σταφύλι, χωρίς κουκούτσια) θα ξεκινήσει περί τις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί περί τις 20 Οκτωβρίου με τις λεγόμενες αμερικανικές ποικιλίες. «Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει λυθεί και το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης και να τους έχουμε κοντά μας» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Χαλκιώτης παραγωγός. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Συνεταιρισμός πούλησε τη σοδειά του σε δύο εμπόρους από τη Μακεδονία με 90 λεπτά το κιλό. 
 
Εκτίμηση και αισιοδοξία των παραγωγών του Συνεταιρισμού είναι ότι και οι φετινές τιμές θα κυμανθούν στα ίδια και γιατί όχι σε καλύτερα επίπεδα, λόγω και της αυξημένης ζήτησης των φρούτων που παρατηρείται στη διεθνή αγορά.
 
eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια