Απροθυμία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρείων για τον ΕΛΓΑ

Λόγω κλιματικής αλλαγής -Προβληματισμός για χιονοπτώσεις, χαμόγελα για αποζημιώσεις Στις 28 Ιανουαρίου κλείδωσε ημερομηνία καταβολής της μεγ...


Λόγω κλιματικής αλλαγής -Προβληματισμός για χιονοπτώσεις, χαμόγελα για αποζημιώσεις Στις 28 Ιανουαρίου κλείδωσε ημερομηνία καταβολής της μεγάλης πληρωμής για τις ζημιές από τον ΙΑΝΟ στις πληγείσες περιοχές σύμφωνα με την «Υπαιθρο Χώρα». 
 
Έτσι οι πληγέντες παραγωγοί από Καρδίτσα, Λάρισα και άλλες περιοχές θα εξοφληθούν, βάζοντας τέλος στην ψυχοφθόρα αυτή αναμονή. Την ίδια ώρα δεν φαίνεται να προχωρά η εμπλοκή ιδιωτών στην αγροτική ασφάλιση της χώρας, λόγω κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα πάντα με την «ΥΧ» «η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ είχε συστήσει επιτροπή, η οποία βολιδοσκόπησε τις προθέσεις ιδιωτών και όπως προέκυψε αυτοί εμφανίζονται απρόθυμοι, εάν το ασφάλιστρο δεν κυμαίνεται σε διψήφια νούμερα». 
 
Υπενθυμίζεται ότι η ασφαλιστική εισφορά του ΕΛΓΑ δεν υπερβαίνει στη χώρα μας το 4%, ενώ γαλλικές εταιρείες έθεσαν ως προαπαιτούμενο, αυτή να κυμαίνεται από 16 έως 22% επί των εισπράξεων. Έτσι η ηγεσία του ΕΛΓΑ θα πορευτεί αναζητώντας πόρους μέσα από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή παραμένουν οι Θεσσαλοί παραγωγοί για τη νέα επέλαση του χιονιά. Μπορεί το πέρασμα του «Λέανδρου» να ήταν αναίμακτο και να επηρεάστηκαν στον κάμπο μόνο τα υπαίθρια κηπευτικά, ενώ βοηθήθηκαν τα δέντρα και τα σιτηρά, ωστόσο οι νέες χιονοπτώσεις που αναμένονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας από σήμερα Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη ανησυχεί ιδιαίτερα τους αγρότες. 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το νέο κύμα κακοκαιρίας θα έχει 3 στάδια και θα φέρει χιόνια στα Άγραφα και τη νότια Πίνδο, δηλαδή στα ορεινά Καρδίτσας και Τρικάλων, από υψόμετρο 400 μέτρα και πάνω. Οι πολικές θερμοκρασίες θα ταλαιπωρήσουν τους Θεσσαλούς μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια