Περιφέρεια Πελοποννήσου: 20 περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση για τη σταφίδα

Την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων γ...


Την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων για τη σταφίδα, καθώς και για την επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τους ψαράδες της Μαραθόπολης, ζητούν με αίτησή τους 20 σύμβουλοι των μειοψηφιών.


Ειδικότερα για τη σταφίδα παρατηρούν: “Με δεδομένα ότι: 

α) Τα προβλήματα της κορινθιακής - μαύρης σταφίδας είναι πολύ επείγοντα και επιβάλλουν άμεσα πολιτικές αποφάσεις από το αρμόδιο υπουργείο για άμεση απόσυρση των πλεονασμάτων της κορινθιακής σταφίδας που βρίσκονται στις αποθήκες ιδίως των συνεταιριστικών οργανώσεων, αλλά και των ιδιωτών εξαγωγέων, διαφορετικά οι τιμές παραγωγού τον ερχόμενο Αύγουστο θα μειωθούν δραματικά και οι συνεταιριστικοί φορείς που έχουν στηρίξει οικονομικά τον σταφιδοπαραγωγό, πληρώνοντας όλη την ποσότητα σταφίδας που έχουν παραλάβει μέχρι σήμερα θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία. 

β) Ο υπουργός δεν δείχνει διάθεση να στηρίξει τη σταφίδα. 

γ) Ο κ. περιφερειάρχης θεωρεί, παρότι συμφωνήσαμε στην συνεδρίαση στις 14/6/2021, ότι το ΠΕΣΥΠ δεν έχει απόφαση για το θέμα της σταφίδας όπως είπε στην τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη. Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε οι κάτωθι περιφερειακοί σύμβουλοι τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του υπουργείου Εσωτερικών μετά από 6 ημέρες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση του Πε.Συ.Π. «για τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων για τη σταφίδα». Στη συνεδρίαση ζητάμε να κληθούν και να μιλήσουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις που διαχειρίζονται τη σταφίδα «Ενωση Μεσσηνίας», η «Ενωση του Κιάτου» και η Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών”.

Για την απάντηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τους ψαράδες της Μαραθόπολης αναφέρουν: “Με δεδομένο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας μας έχει στείλει επιστολή από τις 17 Ιουνίου και μας ζητάει να τοποθετηθούμε «στο δίκαιο αίτημα των αλιέων και άλλων επαγγελματιών θαλασσίων δραστηριοτήτων του Μαράθου να παραμείνουν στον τόπο τους, να μην χάσουν τη φετινή καλοκαιρινή - τουριστική περίοδο, αλλά και τις άλλες, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και να μην οδηγηθούν σε οικονομική εξόντωση», ζητάμε να συμπεριληφθεί και το θέμα αυτό στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση που ζητάμε με τις υπογραφές μας”.

Την αίτηση για την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπογράφουν οι: Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας, Γιώργος Δέδες, Μαρία Βεργινάδη, Ευγενία Δημητρακοπούλου, Χρήστος Καρούζος, Χρήστος Καρσιώτης, Αναστάσιος Μποζίκης, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτης Κάτσαρης, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Ντίνα Νικολάκου, Θανάσης Πισιμίσης, Απόστολος Γκούνης, Γιώργος Ρουμελιώτης, Αντώνης Λυμπέρης, Κλειώ Παπαντωνίου, Αντωνία Μπούζα, Ντία Τζανετέα.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια