Ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Στα Φάρσαλα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου η δεύτερη συλλογή κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων έτους 2021, στο πλαίσι...


Στα Φάρσαλα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου η δεύτερη συλλογή κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων έτους 2021, στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Φαρσάλων στο πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Η δράση θα υλοποιηθεί στον χώρο του Αμαξοστασίου, δίπλα στη σκεπαστή λαϊκή αγορά από 8:30 π.μ. έως 11:00 π.μ.

Από τους αγρότες θα πρέπει να τηρείται η ορθή διαδικασία καθαρισμού των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Η προμήθεια των διάφανων πλαστικών σακουλών συλλογής των κενών συσκευασιών γίνεται από τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων. 

Οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι καθαρές, να έχουν στραγγιστεί πλήρως, τοποθετημένες σε πλαστικές σακούλες και τα καπάκια τοποθετημένα σε ξεχωριστές σακούλες. Τονίζεται για ακόμα μία φορά ότι απαγορεύεται η ρίψη των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στους κάδους απορριμμάτων. 

Η συντονισμένη αυτήν προσπάθεια για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος στοχεύει πρωταρχικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μέσω της ορθής απόρριψης των συσκευασιών αυτών. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου (ισόγειο Δημαρχείου). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2491-350.113 e-mail: gewponos@dimosfarsalon.gr. (Αρμόδιοι υπάλληλοι: Ε. Ευαγγελοπούλου – Π. Καλφούντζου).


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια