ΕΛΓΑ: Ανακοίνωση για τις πληρωμές των προκαταβολών & την πορεία του εκτιμητικού έργου των αποζημιώσεων «Παγετός, Άνοιξη 2021»

"Το ΥπΑΑΤ και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. τηρούν με ακρίβεια και συνέπεια το χρονοδιάγραμμα πληρωμής προκαταβολών, καθώς και τη συνέχιση και...


"Το ΥπΑΑΤ και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. τηρούν με ακρίβεια και συνέπεια το χρονοδιάγραμμα πληρωμής προκαταβολών, καθώς και τη συνέχιση και ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου για τον «Παγετό, Άνοιξη 2021»", αναφερεται σε σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ. 


Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, "ήδη έχουν εκταμιευθεί από τις 12 Αυγούστου 2021 σχεδόν €40.000.000 ως προκαταβολές σε δικαιούχους αποζημίωσης στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας που είχαν πληγεί.


Η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, διεκπεραιώνονται άμεσα, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα και διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων.
Οι καθυστερήσεις πληρωμής προκαταβολών σε ορισμένες περιοχές, οφείλονται στη μη αποστολή πορισμάτων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, λόγω δυσλειτουργιών συγκεκριμένων Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. Υπάρχει μέριμνα και εγρήγορση ώστε οι δυσλειτουργίες αυτές να ξεπεραστούν άμεσα και να αποσταλούν τα σχετικά πορίσματα.


Ο ΕΛ.Γ.Α, μόλις λαμβάνει οιοδήποτε πόρισμα, τόσο για τις ζημίες του «Παγετού, Άνοιξη 2021» όσο και για οποιαδήποτε άλλη ζημία, προχωρά είτε στην καταβολή προκαταβολής (για παγετό) είτε στην άμεση εξόφληση των παραγωγών (για άλλες ζημίες)".


Το δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ, καταλήγει: "Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς παραγωγός για την καταβολή της αποζημίωσής του, την οποία θα λάβει στο ακέραιο".


Αυτά που δεν αναφέρει πάντως το δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ, είναι πως κανονικά έπρεπε να είχαν χορηγηθεί μέχρι τώρα 150.000000 ευρώ και όχι μόνο 40.


Οι αρχικές δηλώσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ ήταν για προκαταβολές 40% μέχρι τέλος Ιουλίου, άσχετα αν μετά έγιναν σταδιακές προκαταβολές μέχρι τέλος Οκτωβρίου.


Τέλος υπάρχει επίσημη ομολογία ότι σημειώνονται καθυστερήσεις πληρωμής προκαταβολών σε ορισμένες περιοχές.

 

Σχόλια