Σε εξέλιξη βρίσκεται η παραγωγή του καλοκαιρινού λεμονιού στην Κορινθία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παραγωγή του καλοκαιρινού λεμονιού στην Κορινθία που παράγεται από ποικιλίες ελληνικές και ξένες. Οι πολύφορες ποικ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η παραγωγή του καλοκαιρινού λεμονιού στην Κορινθία που παράγεται από ποικιλίες ελληνικές και ξένες. Οι πολύφορες ποικιλίες στην Κορινθία έχουν δημιουργήσει μία παραγωγή λεμονιών, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως συμπληρωματική παραγωγή και αποδίδει τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως μας εξήγησε ο γεωπόνος Κωνσταντίνος Παππάς, «με δεδομένο ότι το χειμωνιάτικο λεμόνι έδωσε μεγάλη παραγωγή ήταν αναμενόμενο ότι το καλοκαιρινό θα ήταν σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Έτσι και αλλιώς, πρόκειται για μια δευτερεύουσα παραγωγή». Η τιμή του αυτή την περίοδο είναι 1 ευρώ/κιλό και θεωρείται πολύ καλή, αλλά δεν επαρκούν οι ποσότητες που κατευθύνονται στην εσωτερική αγορά.

Για το καλοκαιρινό λεμόνι μάς μίλησε και ο φυτωριούχος Σωτήρης Σαλής, ο οποίος επισήμανε ότι «υπήρχαν παραδοσιακά κάποιες ποικιλίες πολύφορες, οι οποίες είχαν άγριο λεμόνι και δεν μπορούσαν να κερδίσουν την αγορά. Τα τελευταία χρόνια, γίνονται προσπάθειες να μπουν ποικιλίες από Ιταλία και από Ισπανία και κάποιες ελληνικές, όπως είναι η Ζαμπετάκη. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε αξιόπιστο δείγμα για τα αποτελέσματά τους. Ακόμα και η Ζαμπετάκη τον κύριο όγκο τον έχει τον χειμώνα».

Φυτείες που θα μπορούσαν να στηρίξουν τέτοιες προσπάθειες με κύριο όγκο παραγωγής το καλοκαίρι ακόμα δεν έχουν καταγραφεί. Η τιμή του λεμονιού τα τελευταία χρόνια δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος για την ανάπτυξη νέων προσπαθειών στην Κορινθία που έχει προβλήματα στην αγορά.

 πηγή:gargalianoionline.gr

Σχόλια