Παρέμβαση του Χρήστου Κέλλα για παράταση της κατάθεσης των δικαιολογητικών στην ΔΕΗ για το αγροτικό ρεύμα

  Προς παράταση δικαιολογητικών για αγροτικό τιμολόγιο. Με απώλεια των προνομίων του αγροτικού τιμολογίου κινδυνεύουν χιλιάδες αγρότες, εξα...

 

Προς παράταση δικαιολογητικών για αγροτικό τιμολόγιο. Με απώλεια των προνομίων του αγροτικού τιμολογίου κινδυνεύουν χιλιάδες αγρότες, εξαιτίας της γραφειοκρατίας που εμπεριέχει η σχετική ΚΥΑ για την κατάθεση των δικαιολογητικών έως της 30 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα έθεσε προ ημερών στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ωρών, βάσει των δεσμεύσεων του πρώτου να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της επιχείρησης, στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Κέλλα για τη διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ

Την εξεύρεση λύσης και τη διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου για αρδευτική χρήση, για χιλιάδες αγρότες του ν. Λάρισας, ζήτησε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλλας, από τον αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γιώργο Καρακούση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έγινε αποδέκτης της έντονης ανησυχίας παραγωγών του νομού, που κινδυνεύουν να χάσουν το ευεργέτημα του αγροτικού τιμολογίου, οι οποίοι κλήθηκαν, βάσει της ΚΥΑ (ΥΠΕΝ / ΥΠΡΓ / 14-04-24 / 06-03-17 – ΦΕΚ τΒ / 814 / 14-03-17) να καταθέσουν στη ΔΕΗ, με τελευταία προθεσμία την 30η Σεπτεμβρίου του 2021, ως δικαιολογητικά:

  1. Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο 1) με τον αριθμό άδειας χρήσης ύδατος και την ημερομηνία λήξης της ή
  2. Βεβαίωση της Υδροοικονομίας για την έκδοση Άδειας Χρήσης Ύδατος.

Σημειώνεται, πως η Επιχείρηση, πέραν των παραπάνω, στις 9/8/21, έστειλε επιστολή σε όσους αγρότες δεν προσκόμισαν το Δελτίο Νο 1, να καταθέσουν πρόσφατη Δήλωσης Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ έως 30/9/21, προκειμένου να διατηρήσουν το αγροτικό τιμολόγιο.

Ο κ. Κέλλας, εξήγησε στον αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, πως, από τους 6000 αγρότες του νομού, που κατέθεσαν  βεβαίωση από το Τμήμα Υδροοικονομίας (και όχι Δελτίο Νο 1), οι 1500 – 2000 έχουν μισθωμένα χωράφια.

Όπως γίνεται κατανοητό, από την εφαρμογή της ΚΥΑ, θα προκύψει δυσλειτουργία για τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, από τον μεγάλο όγκο εργασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες αγρότες να κινδυνεύουν με απώλεια του αγροτικού τιμολογίου.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, επεσήμανε, μάλιστα, πως “στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που οι αγρότες μας έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα και είναι στην κρίσιμη φάση της συγκομιδής πολλών προϊόντων, οφείλουμε να τους διευκολύνουμε στη διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου”.

Ο κ. Καρακούσης κατανόησε το πρόβλημα που έχει προκύψει, σημειώνοντας πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της ΔΕΗ, στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

πηγή: agronews.gr

Σχόλια