Κραυγή αγωνίας από τους πατατοπαραγωγούς του νομού Ηλείας – Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις , θα τρώμε τριτοκοσμικές πατάτες...

Διαμαρτύρονται οι παραγωγοί στην Ηλεία – Εκκρεμούν αποζημιώσεις, θα τρώμε τριτοκοσμικές πατάτες. Κραυγή αγωνίας από τους πατατοπαραγωγούς το...


Διαμαρτύρονται οι παραγωγοί στην Ηλεία – Εκκρεμούν αποζημιώσεις, θα τρώμε τριτοκοσμικές πατάτες. Κραυγή αγωνίας από τους πατατοπαραγωγούς του νομού.

Με το κλείσιμο της εστίασης οι παραγωγοί της Ηλείας δεν μπορούσαν να διανέμουν τα προϊόντα τους, οδηγώντας τους στην οικονομική καταστροφή.


«Έχουμε σοβαρά θέματα και οι αγρότες μας θα φύγουν από τα χωράφια. Οι αγρότες παραδίδουν τα όπλα. Έχει γίνει αδικία με τις πατάτες του 2020», είπε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, Πρόεδρος Πανηλειακού Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».


Το 95% των παραγωγών των νομών Μεσσηνίας, Ηλείας και Αχαΐας έχουν μείνει απλήρωτοι, καθώς δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις.


«Σε λίγο η Ελλάδα θα τρώει εισαγόμενα προϊόντα. Μιλάμε για περίπου 1 εκατ. ευρώ αποζημιώσεων. Ο κόσμος θα τρώει τριτοκοσμικές πατάτες που δεν είναι πιστοποιημένα προϊόντα. Είναι και οι καλλιέργειες του 2021 που εκκρεμούν», συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

πηγή:patrisnews.com

Σχόλια