Τι αλλάζει στην κατανομή βοσκοτόπων - ΚΥΑ απο ΥπΑΑΤ & ΥΠΕΝ

Αλλαγές στον τρόπο και στα κριτήρια κατανομής των βοσκοτόπων προβλέπει η νέα τροποποίηση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης κ...


Αλλαγές στον τρόπο και στα κριτήρια κατανομής των βοσκοτόπων προβλέπει η νέα τροποποίηση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με αυτή για τους κτηνοτρόφους που αιτούνται αντισταθμιστικές ενισχύσεις στο πλαίσιο του Μέτρου 13 – Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, οι επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων κατανέμονται κατά προτεραιότητα στις αντίστοιχες περιοχές παρέμβασης που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα.

Η μέση αναλογία κατανομής βοσκοτόπων της χώρας υπολογίζεται ως το πηλίκο, με τρία δεκαδικά, των ΜΜΖ της χώρας προς την επιλέξιμη έκταση βοσκοτόπων της χώρας. Οι ΜΜΖ καθορίζονται βάσει των προσδιορισθέντων στοιχείων που έχουν καταγραφεί στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του προηγούμενου έτους ενίσχυσης από αυτό της κατανομής και που προκύπτουν μετά τη διενέργεια των μηχανογραφικών διασταυρωτικών ελέγχων.

Στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους δύναται να κατανεμηθεί βοσκότοπος σε διαφορετικές Χ.Ε. Το σύνολο της έκτασης βοσκοτόπου που δικαιούνται οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι δεν είναι δυνατό να υπερβαίνει την καθορισθείσα αναλογία κατανομής των παρ. 8 ή 9 του άρθρου 4 κατά περίπτωση, η οποία αντιστοιχεί στις κατεχόμενες ΜΜΖ. Σε κάθε περίπτωση ως αναλογία κατανομής καθορίζεται εκείνη με το συντελεστή αναλογίας της Χ.Ε. έδρας εκμετάλλευσης.

Αναλυτικά η απόφαση όπως δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ΕΔΩ

 

πηγή:in.gr

Σχόλια

BLOGGER: 1
 1. Ο Γεωπόνοι συμμετέχουν με 38.000 μέλη τους στο Γεωτεχνικο Επιμελητηριο, μαζί με τους 3.600 Δασολόγους, εξ των οποίων είναι ζήτημα εάν οι 400 είναι οι υπάλληλοι του υπουργείου.
  Και κατά τούτο είναι περίεργο ο σύλλογος των Γεωπόνων να μην έχει αντιληφθεί τη ζημιά που έχουν προξενήσει στον Αγροτικό Κόσμο της Ελλάδας οι υπάλληλοι Δασολόγοι,οι οποίοι με τις προσφυγές του Γεωτεχνικού Επιμελητηριου, έχουν οδηγήσει στον χαρακτηρισμό του 71% της επιφάνειας της Χώρας ως Δάσους ! Το οποίο συνεπάγεται τη ΔΗΜΕΥΣΗ όλης της Περιουσίας όλων των Αγροτών και όχι μονο, αλλά και την καταστροφή όλης της γεωργικής παραγωγής που υπάρχει σε όλη αυτή την έκταση.
  Και όχι μόνο αλλά και την επαναφορά της αρμοδιότητας επί των χορτολιβαδικών εκτάσεων στους δασολογους, με την τελευταία τροποποίηση του Δασικού Νομου, απο τους γεωπόνους στην οποία ο προηγούμενος δασικός νόμος την είχε καθορίσει. Δεν αντιλαμβάνεται ο σύλλογος των Γεωπόνων πόση ζημιά στον αγροτικό κόσμο αλλά και στην Ελλάδα επιφέρει αυτή η μετάθεση της αρμοδιότητας;
  Δεν αντιλαμβάνεται ο σύλλογος των Γεωοονων πόση καθαρα γεωργική έκταση, χαρακτηρίζεται Δασική.
  Δεν αντιλαμβάνεται την καταστροφή που επιφέρει στους αγρότες και στην επιστροφή των τεράστιων ποσών επιδοτήσεων που θα καταλογιστους αφού οι Ελαιώνες έχουν χαρακτηριστεί Δάση και Δημόσια Περιουσία ;
  Τι περισσότερο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν οι Γεωπόνοι ΤΑ ΛΑΘΗ των εκπροσώπων του συλλόγου τους στο ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, τα παραπανω, στα οποία έχουν συνεργήσει για την δημιουργία τους , με τις προσφυγές στο ΣτΕ.
  Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά σκοπό έχουν όχι μόνο να καταστήσουν αδύνατο τον Καθορισμό του Χωροταξικου Χάρτη, ο οποίος συντηρεί την τεράστια γραφρειοκρατια, που έχει Απαγόρευση την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Δεν αισθάνονται την ευθύνη που τους βαρύνει η συμπαράταξη τους με τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ,που βρίσκονται πίσω από όλα αυτά, προκειμένου να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, εάν θα κτιστεί σε όλη αυτή την έκταση του 71% της Ελλάδας εάν πρέπει να κτιστεί μια Μπαράγκα, η ενα Ξενοδοχειο. Και κατ εξαιρεση για αυτη την απόφαση να πρέπει να αποφασίσουν εν σειρά όλα τα γρανάζια της Δασικής Υπηρεσίας. Επειδή αυτό το τελευταίο είναι πρωτοφανές και δύσκολα μπορεί να φθάσει η σκέψη του πολίτη, σας πληροφορούμε ότι για την έγκριση αυτή και προκειμένου για την έγκριση της δημιουργίας ενός ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ εντός ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΛΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ χρειαστηκαν δυο χρονια.
  Είναι καιρός μπροστά στα παραπάνω να συνέλθει ο Σύλλογος των Γεωπόνων και να λάβει Θέση ! Και να απαγορεύσει στους εκπροσώπους του στο ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΌ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ να αποφασίζουν μόνοι τους για την συμμετοχή του σε προσφυγές στο ΣτΕ. Χωρίς απόφαση του !
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ πολιτικός μηχανικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή