Μείωση στην παραγωγή καλαμποκιού στην Εορδαία

Πτώση κατά 10-20% ανά στρέμμα, συγκριτικά με πέρυσι, καταγράφεται στη φετινή παραγωγή καλαμποκιού στην Εορδαία, για την οποία ενοχοποιείται ...


Πτώση κατά 10-20% ανά στρέμμα, συγκριτικά με πέρυσι, καταγράφεται στη φετινή παραγωγή καλαμποκιού στην Εορδαία, για την οποία ενοχοποιείται η παρατεταμένη ξηρασία, πλέον των πέντε μηνών, χωρίς να έχει επηρεαστεί η ποιότητα του προϊόντος, ενώ, ο αλωνισμός βαίνει σταδιακά προς το τέλος. 

Οι τιμές που πληρώνουν οι σιτέμποροι στους παραγωγούς είναι «καλές» και ανέρχονται στα 26 λεπτά το κιλό, πέρυσι στα 17 λεπτά, και προβλέπεται περαιτέρω αύξηση, ενώ στις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας, έχουν συγκεντρωθεί 2500 χιλιάδες τόνοι καλαμποκιού με προοπτική τους 3000- 3500 χιλιάδες τόνους.


 Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δαμιανός Παπαδόπουλος, οι ανατιμήσεις σε μία σειρά γεωργικών εφοδίων συμπαρέσυραν την διαμόρφωση υψηλής τιμής, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, στο προϊόν και θα δημιουργήσει πρόβλημα στους κτηνοτρόφους, γιατί, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, οι πωλήσεις διαμορφώνονται στα τριάντα τρία ευρώ το κιλό. 

Σημειώνει ακόμη ότι οι επιδρομές των αγριόχοιρων στα αγροτεμάχια με καλαμπόκι έχουν προξενήσει μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα, συνάδελφοι του, να μην αλωνίσουν ένα μέρος των
καλλιεργειών τους

 Μαίρη Κεσκιλίδου


Σχόλια