Ηλεία: Διένεξη κατοίκων του Χειμαδιού με την μονή Καλαβρύτων για αμφισβητούμενες εκτάσεις

Συνεχίζεται η διένεξη των κατοίκων Χειμαδιού με την μονή Καλαβρύτων για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, με τις δηλώσεις αυτών των εκτάσεων στο...


Συνεχίζεται η διένεξη των κατοίκων Χειμαδιού με την μονή Καλαβρύτων για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, με τις δηλώσεις αυτών των εκτάσεων στο Κτηματολόγιο να έχουν δημιουργήσει «αλαλούμ».

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι αγρότες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν στην ιδιοκτησία τους τις συγκεκριμένες εκτάσεις, όπως έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, προέβησαν σε δήλωση των περιουσιών τους στην υπηρεσία του Κτηματολογίου προκειμένου να είναι νομικά καλυμμένοι και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. 

Αυτό που δεν περίμεναν ωστόσο ήταν η «κίνηση» της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων, η οποία προχώρησε σε δήλωση των εκτάσεων που διεκδικεί. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αγρότες της περιοχής που έχουν τις συγκεκριμένες εκτάσεις να τεθούν εκτός Κτηματολογίου, με το σύστημα της υπηρεσίας να κρατά τις δηλώσεις της Μονής. 

Με αυτό τον τρόπο, στα επίσημα έγγραφα του κράτους φαίνεται δικαιούχος των εκτάσεων αυτών η Μονή. 

Η εξέλιξη αυτή έφερε στους αγρότες του Χειμαδιού αγανάκτηση, με τους ίδιους να αναμένεται να κάνουν σύσκεψη τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση προς όλους και να αποφασιστεί ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τους.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια