Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Δικαίωση σταφυλοπαραγωγών το de minimis στα Crimson»

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολλοστή φορά επιδεικνύει τα αντανακλαστικά της και εξετάζοντας αντ...


«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολλοστή φορά επιδεικνύει τα αντανακλαστικά της και εξετάζοντας αντικειμενικά τα δεδομένα προχωρά στην απόδοση ενισχύσεων de minimis σε αγροτικά προϊόντα που πράγματι επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα. Η υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που καταβλήθηκαν ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των σταφυλοπαραγωγών Crimson και στη Λάρισα από τις περσινές πολυήμερες βροχοπτώσεις, οι οποίες έπληξαν αποδεδειγμένα την καλλιέργεια.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη διότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που τους είχαμε διατυπώσει, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας κ. Δημήτρη Κοκκινούλη, να εξετάσουν τα μετεωρολογικά δεδομένα και να προχωρήσουν σε ενίσχυση της εν λόγω καλλιέργειας στη Λάρισα, όπως είχαν πράξει στις αρχές καλοκαιριού για τα Crimson στην Πέλλα και την Ημαθία.

Ωστόσο, οφείλω να υπογραμμίσω ότι σε αυτήν την απόφαση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι παραγωγοί Crimson στη Συκεώνα Καρδίτσας, που βρίσκονται στα όρια του νόμου Λάρισας, καθότι τα μετεωρολογικά δεδομένα που αποδείκνυαν το ύψος της βροχόπτωσης αντλήθηκαν και από σταθμό της περιοχής. Συνεπώς η ζημιά στα σταφύλια και η ενίσχυση των αγροτών της Συκεώνας δεν θα πρέπει να παραμεληθεί».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την έκδοση της ΚΥΑ για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας ύψους 270 ευρώ ανά στρέμμα στις καλλιέργειες σταφυλιών Crimson στον νομό Λάρισας και τις διαμαρτυρίες παραγωγών της Συκεώνας, των οποίων έγινε αποδέκτης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε πρωτοστατήσει για την ενίσχυση των σταφυλοπαραγωγών Crimson της Θεσσαλίας, διενεργώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο και πραγματοποιώντας διαδοχικές επισκέψεις στους αρμόδιους υπουργούς.

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια